The Cavern

Na een paar “bandloze´ maanden, in het voorjaar van  2015,   kriebelde het  bij Willem Schreurs  (ex manager ZUV-X-8 )  en nam hij het besluit  om te proberen een nieuwe band bijeen te brengen.

 

Het lukte hem om op korte termijn om een aantal muzikanten hiervoor warm te maken.

Dat waren :

Willem Reimerink ( drummer ) Marcel Slot (slaggitaar) en Donny van Erkelens (basgitaar ) alle drie ex ZUV-X-8 bandleden. Zij waren bereid om een nieuwe band te beginnen.

Henk Floor (Baggus, Butterfly en in vele andere bands ) werd gevraagd en wilde wel solo gitaar spelen.

Bleef over om een zanger te vinden. Eduard Hanauer ( o.a. The Rabbits ) had al een keer  eerder als invaller bij een optreden meegezongen en leek uitermate geschikt om mee te doen. Na lang nadenken besloot Eduard om zich bij de rest aan te sluiten.

Alle muzikanten hebben in de zestiger jaren gespeeld in het z.g. clubhuis circuit in Twente. Goede herinneringen worden bewaard aan meerdere optredens in het Beetshuis ( met beheerder Darius Dhlomo ) ,  gebouw aan de Dieselstraat  en vele andere locaties.

 

De bedoeling was om met de nieuwe band gewoon in een  oefenruimte , een kelder (Cavern),  bijeen  te komen om lekker over muziek te praten en gezamenlijk, als band, een beetje te repeteren.

Van het één kwam het ander, en een band naam werd ook gevonden: The CAVERN met een link naar een Liverpoolse kelder, met dit verschil, dat deze CAVERN in Enschede lag.

Inmiddels is er een aardig repertoire opgebouwd en was er een podium vuurdoop tijdens de 1e Eastern Star reünie ( café Bouwhuis). Het CAVERN  repertoire bestaat uit sixties nummers, omdat daar uiteindelijk  onze wortels- en onze muziekliefdes liggen. ….en hoe het klinkt, dat kun je beschrijven (en dan met je ogen lezen), maar hoe het “echt klinkt”…..dat moet je met jouw eigen oren horen.