Back Track

Een geweldige blues rockband die voor de derde keer op ons festival aanwezig is.
Robuust, stoer, veel power, basic en met een gevoelig stemgeluid.

Back Track ontstond in 2007 wanneer Paul Vierkant, zanger in de band Black Label, in contact komt met Wout Bijker. Beiden zijn liefhebber van blues/rock muziek. Samen met Gerard Menzing, die uit de rockcoverband TakeAleak komt, spelen ze deze muziek eerst op een zolderkamer. Later repeteren ze in de hal van een bouwbedrijfje in Hengelo.
Gerard is dan de sologitarist, Wout speelt basgitaar en zij worden aangevuld met Peter Veltman rhythm-gitarist en mondharmonicaspeler in de band Tangram, en met drummer Gerrit Slagers. Deze laatste speelt al in 1975 in de Hengelose heavy-swing-rock band Heaven en later in de new-wave band Brezneff. Deze band krijgt landelijke bekendheid en speelt in 1981 in Paradiso in Amsterdam.
Dit 5-tal besluit naar de roots van hun muziek terug te gaan en spelen dan veel jaren-60 en 70 nummers. Er wordt regelmatig opgetreden in de Twentse muziekcafés en op festivals. 
Ondertussen is Wout Bijker vervangen door Marcel Postma, die eveneens uit de jaren 70 band Brezneff komt.
Ook op het Hengelo 60’s Festival zijn ze present en zullen er naast o.a. nummers van de de Rolling Stones nummers van Eric Clapton, Joe Cocker, Bintangs, Outlaws en Crosby Stills and nasht ten gehore brengen. 
Met prachtige gitaarsolo’s, mooie samenzang en mondharmonica solo’s met stabiele bas- en drum ondersteuning zal er veel te genieten vallen op ons festival.

Paul Vierkant – leadvocals
Gerard Menzing – leadguitar
Peter Veltman – rhythmguitar, bluesharp, vocals
Marcel Postma – bassguitar, vocals 
Gerrit Slagers – drums, percussions