Afslag Oele

Algemene informatie:
Zeven amateur-muzikanten die de zestiger jaren bewust hebben meegemaakt en het fantastisch vinden om de popmuziek uit hun jeugd te spelen. Dát is de band Afslag Oele, opgericht in 1994. “De gezelligste band van Twente, met een super swing sfeer” volgens muziekcafé De Cactus in Hengelo, waar Afslag Oele elk jaar speelt op de avond vóór het Bluesfestival.
We spelen op privé feesten en in het openbaar.

Muziek genre:
De meeste nummers zijn uit de sixties en seventies, meestal Engelstalig, van rustig swingend tot rock & roll, goed in het gehoor liggend en herkenbaar. De apparatuur past bij de muziek. Zo spelen de beide gitaristen op buizenversterkers en computers met ingeblikte muziek worden niet gebruikt.Afslag Oele streeft er naar zoveel mogelijk mensen aan het dansen te krijgen. De muziek die gespeeld wordt is voor het publiek een voortdurend feest der herkenning. Bij de eerste tonen van Gloria van Them heeft het publiek al door wat er komen gaat.

Bezetting:  
Vincent Busschers gitaar
Henk Rolsma toetsen
Gerry Peuling zang
Jasper Meere    zang
Dini Weterings    gitaar
Lex Weerkamp  drums
Pieter de Witte   bas

Dini, Gerry, Henk, Jasper en Vincent doen al vanaf de start in 1994 mee, Pieter vanaf 1996. Drummer Martin moest in 2011 stoppen vanwege zijn werk, maar blijft reservedrummer. Lex heeft de stokjes met plezier van hem overgenomen.

Website: www.afslagoele.nl
Facebook: www.facebook.com/afslagoele

Optredens: 13 oktober De Cactus in Hengelo, 6 November Metropool in Hengelo