Black Cats

Algemene inatie:
De rock & roll begint in 1954 met Elvis en Bill Haley. Daar hebben we in Nederland niet echt veel van meegekregen. Pas met de film Rock Around The Clock in 1957 raken de jongeren hier in alle staten. Elvis wordt hier dan pas populair met o.a. Jailhouse Rock en Hound Dog.

Maar in Indonesië hoort de jeugd via zenders in Australië al veel langer deze muziek uit Amerika. Zij hebben dan al gitaren en rocken er vol op los.
En net in die tijd komen vele Indische Nederlanders naar ons land.
De muziek wordt meegenomen en zij vormen vele bandjes, Indo bands genoemd. Ook in Hengelo treden de Indo bands maandelijks op in Pentrop aan de Oldenzaalsestraat en altijd met een volle zaal.

Muziek genre:
Stanley van Ammersfoort is één van hen en hij formeert in 1961 zijn eerste band met de naam Black Cats. Ze spelen nummers van Jerry Lee Lewis, Chuck Berry, country nummers en veel instrumentale nummers van The Ventures. En voor die nummers heb je vingervlugge gitaristen nodig. En dat waren de Indo muzikanten, vingervlug.

De oude bezetting van deze band is niet meer bij elkaar te halen, maar er zijn speciaal voor ons festival een paar ras-muzikanten bij elkaar gehaald uit Hengelo en Enschede die allen hun roots in de fifties en sixties hebben. En de naam was niet moeilijk : weer  Black Cats.

Enkele nummers:
Zij gaan het dak eraf spelen met nummers uit begin jaren 60, zoals That ’ll Be The Day van Buddy Holly en nummers van Elvis, Carl Perkins, Ventures en Chuck Berry. Ook een nummer van Andy Tielman zal niet ontbreken.

Het zal hun eerste optreden zijn en wij hebben de primeur.

Bezetting:

Hans Krijgsman  drums
Richard Plijnear basgitaar
Leo Pinontoan slaggitaar en zang
Humphrey Jacquet sologitaar en zang
Stanley van Ammersfoort sologitaar en zang