Y-Sect

Algemene informatie:
Gerrit Krabbenbos bezoekt het eerste Hengelo 60’s Revival festival in 2015. Op de overloop staan de banners van het poparchief. Tot zijn verbazing staat daar een foto van de band Y-Sect op, waarin hij in 1968 speelt. Hij komt in contact met de organisatie en zegt dat het best mogelijk is om die band voor de tweede editie weer bij elkaar te krijgen. Y-Sect is een soul- en rhythm & bluesband en die muzieksoort is er nog niet voor het festival.

Na bijna een halve eeuw niet met elkaar gespeeld te hebben, is het inmiddels gelukt om het merendeel van de oude bandleden weer bij elkaar te krijgen en ze zijn volop aan het oefenen. Het belooft een geweldig optreden te worden met bekende nummers van Sam & Dave, Otis Redding, Wilson Pickett, Eddie Floyd en The Bar-Keys.

De band is ontstaan uit de groep The Sea Cats uit 1965, die de hits uit die tijd speelt. Wat later gaat deze 6-mans formatie over op rhythm & blues en omdat de naam te veel een rock & roll naam is, veranderen ze die in Y-Sect. In 1967 wordt de soulmuziek erg populair en de band besluit die muziek te gaan maken. Maar bij soulmuziek horen blazers. De band wordt aangevuld met een trompettist en een saxofonist en wordt veel gevraagd in het hele land en ook in Duitsland. Ondanks het succes bestaat de band maar een paar jaar.(lees de verhalen in www.poparchieftwente.nl)

Op 6 november sluit deze band het festival af en dat zullen ze op een spetterende manier doen. Iedereen die wil genieten wordt aangeraden om tot het einde te blijven.

Bezetting:

Freddie van der Woude drums
Toon Faulhaber sologitaar
Roy Gemser sologitaar
Gerrit Krabbenbos slaggitaar
Rudi Woudstra basgitaar
Sjoerd Schuitemaker toetsen
Harry Schwankhuizen trompet
Ben Schurink saxofoon
Herbert Schluter zang