For-Fun

Algemene informatie:
Midden in de jaren 60 wemelt het Hengelo van de beat-bandjes. Al die bandjes ontstaan door de grote populariteit van The Beatles, The Rolling Stones, The Kinks, The Who en vele anderen.

En al die bandjes worden gevraagd om op te treden in allerlei jeugdhonken die als paddestoelen uit de grond rijzen. De bekendste zijn ’t Kreejennus, De Ark, Buurthuis ’t Lansink, De Boemerang , Het Beetshuis, maar ook de grote clubs ontstaan zoals de Rootie Tootie, de Easy Beat-Club en de Koala Beat Club.
Aan live muziek geen gebrek in die tijd.
Als na een paar jaar het enthousiasme weg ebt en de disco’s beginnen, stoppen veel van die bands. Sommige muzikanten gaan nog door in dansbandjes. De meesten stoppen.

Soms na lange tijd komen de artiesten van vroeger elkaar tegen. En niemand is die mooie tijd vergeten. En dan gaat het ook kriebelen, zullen we het samen nog eens weer proberen?

Zo ook een paar jaar geleden bij Johan Schutte- uit de band The Thunderbirds- ,bij Harrie Liebrand –uit de Funny Faces- , bij Dicky Hopman- uit de Turns -, Hans Harmsen- uit de Brihado’s-, allemaal uit Hengelo. Ze gaan voor de gein weer muziek maken. Al snel sluit zanger Reini van der Woude- uit de Enschedese band Untuchables- zich aan en als toetsenist wordt Edward Oostendorp toegevoegd.

Vanwege het plezier noemt de band zich For-Fun.

Met veel vreugde gaan ze de bekende hits van de sixties tijdens ons festival spelen om zo de sfeer van die jaren weer te laten herleven.

Bezetting:

Hans Harmsen drums
Reini van der Woude solo zang
Harry Liebrand solo gitaar
Edward Oostendorp toetsen
Johan Schutte slag gitaar
Dicky Hopman bas gitaar
Edwin Courant solo gitaar