Shadolds

Algemene informatie:
Voor veel muziekliefhebbers beginnen de sixties met Cliff Richard & The Shadows.
Zo ook voor de Hengelose gitarist Andy Engbersen. Hij trommelt in 2010 een aantal gelijkgestemde muzikanten bij elkaar en ze besluiten de instrumentale nummers van The Shadows te gaan spelen. Al snel sluit solozanger Guido de Ruiter zich bij de groep aan.
Zo wordt de band The Shadolds geboren.
Het blijft niet bij de nummers van Cliff, ondertussen spelen ze ook de hits van Buddy Holly, Roy Orbison en The Spotnicks.

De band heeft inmiddels een grote bekendheid gekregen en ze nemen regelmatig deel aan muziekfestivals in binnen- en buitenland. Zo zijn ze onlangs te zien geweest in het Rabotheater in Hengelo, maar ook deze zomer nog op de Houtmaat.

Vorig jaar heeft de band het eerste Hengelo 60’s Revival festival geopend met veel succes en ook dit jaar zijn ze weer te bewonderen tijdens de tweede editie van het festival waar ze met een aantal nieuwe nummers de sfeer van de jaren 60 zullen laten herleven.

Nieuw in de band is drummer Koos Edskes die de plaats van Hans Nijhof heeft ingenomen. Maarten Hozee is de nieuwe slaggitarist. Hij heeft – overigens net als Robbie Slot- in de bekende Hengelose band The Nightrollers Rock & Roll en Rockabilly gespeeld ( lees www.poparchieftwente.nl)

Bezetting:

Koos Edskes  drums
Felice Robers toetsen en zang
Maarten Hozee slaggitaar en zang
Johann ter Horst slaggitaar en zang
Robbie Slot basgitaar
Andy Engbersen sologitaar
Guido de Ruiter solozang